Nu am fost niciodata adepta dietelor drastice sau infometarii dar recomand din suflet un mod de viata sanatos si o alimentatie adecvata. Incerc de cele mai multe ori sa reduc grasimile dar pe de alta parte nu le elimin de tot din gatit, exista metode sa mananci ceea ce iti place...depinde cum gatesti nu ce gatesti!!!
Mixati galbenusurile cu branza quark, laptele, praful de copt si indulcitorul pana obtineti o crema omogena. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare apoi adaugati crema de branza si amestecati usor de jos in sus. Tapetati o tava de cuptor cu gartie de copt, rasturnati si nivelati usor compozitia obtinuta. Coaceti in cuptorul incins la 180 C pentru 10-15 minute sau pana ce foaia capata o culoare aurie.
Cand este gata scoateti din cuptor si lasati sa se racoreasca putin. Presarati scortisoara si indulcitorul pe o foaie de hartie de copt curata si asezati foaia de aluat cat este inca calduta. Intoarceti foaia pe cealalta parte si apasati putin cu palma pana ce toata scortisoara s-a lipit de aluat. Lasati sa se raceasca apoi rulati usor infasurati in folie de aluminiu si dati la frigider pemtru 30 de minute. Scoateti din frigider, taiati felii de cca 2 cm grosime si asezati-le pe o tava de cuptor tapetata. Pentru sirop amestecati apa cu scortisoara si indulcitorul apoi dati intr-un clocot. Lasati siropul sa se raceasca si ungeti rulourile.
Coaceti la 160 C pentru 20-25 de minute sau pana ce rulourile capara o crusta crocanta si aurie. POFTA BUNA!!!