Mini cheesecake sarate cu sunca si nuci

de alba_zori in Aperitive / Garnituri, 13 Iun 2013 | 4471 vizualizari

 

Un aperitiv minunat,satios si frumos!Daca vreti mai putine decat 30 de bucati de mini cheesecake-uri atunci impartiti cantitatile in doua.Va asigur ca sunt minunate pentru oaspeti!

 

INGREDIENTE

  • Pentru baza cu grisine:
  • 150 grame de grisine macinate bine cu blenderul
  • 70 sau 80 ml margarina topita
  • Pentru crema cheesecake:
  • 2 felii de sunca presata,prosciutto cotto
  • 200 gr philadelphia,o cutie
  • 200 ml smantana pentru batut
  • putin lapte
  • 6 gr foi de gelatina
  • sare

Pentru ornat:

  • bucatele de nuci
  • prosciutto taiate cu formele de taiat biscuitii tip flori si fluturasi.
Portii: 30
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cheesecake sarate cu sunca si nuci:

Pentru baza de cheesecake,am facut grisinele foarte fine ca si faina cu ajutorul blenderului asa cum se vede in poza,am topit margarina si am adaugat-o,a devenit o compozitie putin sfaramicioasa dar care am asezat-o in formele mele mici de muffin cu o lingurita impingand bine compozitia la fund ca sa se compacteze,sfatuiesc sa faceti un strat de un centimetru si jumate macar la fiecare portie.Asadar le-am pus pe o tava si bagat la frigider 30 minute la intarit.

Am pregatit si crema,am pus intr-o tava cu apa foarte rece foile de gelatina una cate una,si le-am lasat 10 minute ca sa umfle bine.

Am pus crema de branza philadelphia intr-un bol,am adaugat smantana de batut si am mixat pana a devenit spuma,am pus putin lapte ,cam 50 ml,la incalzit intr-o craticioara mica in care am dizolvat foile de gelatina stoarse bine inainte,a devenit ca un sirop,nu l-am lasat sa fiarba.

Am adaugat cate putin din crema la gelatina si asa am amestecat totul foarte bine,am taiat si cele doua felii de sunca presata,prosciutto cotto taiata bucatele mici si adaugat la crema.

Am pregatit un poche si am pus crema in ea,am facut ciufuri peste baza de grisine din forme si am vazut ca foarte repede se intareste,am facut si floricele din sunca,fluturasi,si frunzele din nuca.Le-am lasat la frigider putin pana la ora mesei.

Au iesit senzationale cred eu!  

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cheesecake sarate cu sunca si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ouă umplute - Aperitivul delicios și ușor de preparat

ieri la 11:20

Fursecuri ștampilate - Desertul delicios și rapid

pe 23.12 la 18:14

Sărățele fragede și gustoase - Gustarea delicioasă și rapidă

pe 23.12 la 12:28

Fursecuri Arici - Deliciul fraged și aromat cu nucă

pe 23.12 la 10:52

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Aperitiv cu avocado