Micute, delicioase si foarte dragalase!
Topim untul. Lasam untul sa se raceasca putin. Mixam untul cu zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza. Adaugam ouale. Mixam dupa fiecare ou. Adaugam esenta de vanilie si omogenizam bine. Adaugam cate 1 lingura de faina si mixam. Asa procedam pana terminam faina. Intr-o tava de briose punem mini hartiutele de copt. Punem cate 1 lingurita si jumatate de aluat. Introducem tava in cuptorul preincalzim si lasam la temperatura medie timp de 15-20 de minute. Prima data am vrut sa folosesc si lapte dar pe parcurs nu am mai pus.
Crema:
Amestecam crema de mascarpone cu 3 linguri de frisca si 2 plicuri de zahar vanilat. Eu am pus si picaturi de ciocolata. Lasam la frigider crema pana se racesc briosele iar apoi le ornam. Nu mi-a ajuns crema pentru toate briosele. Eu am folosit si frisca pentru ornat. Daca doriti sa ornati toate briosele cu crema de mascarpone, folositi 500 gr de mascarpone.