'Mingiute' de carne cu sos marocan

de CaroleCuisine in Mancaruri cu carne, 14 Ian 2012 | 3669 vizualizari

 

O mancarica foarte buna si foarte usor de facut.Noi am servit-o cu piure'special'.Zic special pentru ca am tot mancat la un anumit restaurant acest piure si am incercat sa-l reproduc si....................mi-a iesit!

 

INGREDIENTE

PENTRU SOS
  • 500 g carne tocata
  • 1 leg de patrunjel
  • 5 rosii
  • 3 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de paprika
  • 2 linguri de chimion
  • 3-5 oua
  • sare,piper    
PENTRU PIURE : 
  • 5 cartofi
  • 75 g de unt
  • 200 ml smantana
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA 'Mingiute' de carne cu sos marocan:

SOS: Tocam marunt patrunjelul,il amestecam cu carnea,cu paprika,1 lg chimion,sare si piper.Formam 'mingiutele',pe punem intr-o tigaie cu ulei incins si le prajim.

Le scoatem,pastram uleiul si in el calim ceapa si usturoiul.Dupa ce se caleste ceapa,adaugam rosiile,paprika si chimionul. Le lasam pe foc 5 -7 minute amestecand usor. Peste acest sos spargem cele 3 oua si le lasam pe foc timp de 5 minute.Acoperim cu capacul. Presaram patrunjel si servim. 

 Piure: Bagam cartofii in cuptor pentru 50/60 minute la 250 grade

Intre timp topim untul si il amestecam cu smantana,saram si piperam.
Decojim cartofii,si ii pisam cu o furculita sau cu aparatul pentru pisat,dupa care turnam peste smantana amestecata cu untul.
Amestecam incet cu o lingura si servim
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "'Mingiute' de carne cu sos marocan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

Aparat de vidat VS5910X

- 300 lei
1799.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (17)

CaroleCuisine 1

15.01.2012, 00:54

Sufetista,te astept! iti pun doua portii

nina46 1

15.01.2012, 08:10

mi se pare o aiureala piureul, iar sosul are atata papricaplus oua , ca face ficatul nostru praf !

CaroleCuisine 1

15.01.2012, 17:35

Draga Nina,nu esti obligata in nici un fel sa gatesti aceasta reteta...pe noi 'ne tine ficatul' si mancam in felul acesta.iti recomand sa mananci doar salata cu paine,poate ca iti face bine..

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Tocanita de tap cu garnitura de quinoa