Minciunele, Scovergi sau Csoroge

de T I M E A in Dulciuri, 17 Ian 2013 | 15476 vizualizari

 

Oricum le-am zice sunt la fel de bune :). Reteta o am de la mama mea, doar ca ea face mereu cantitati industriale si eu am facut doar jumatate din cat mi-a zis ea.

 

INGREDIENTE

  • 450-500 gr faina
  • 140 gr margarina
  • 1/2 cana lapte
  • 1 ou
  • 5 linguri zahar
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja rasa de la o portocala mica
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • un varf de cutit sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele, Scovergi sau Csoroge:

Frecam margarina (sa fie la temp. camerei) cu zaharul si un varf de sare.

Adaugam coaja rasa de la portocala si lamaie, oul si laptele caldut.

Faina o amestecam cu drojdia si o adaugam treptat la compozitia de mai sus.

Turnam apoi pe masa tapetata cu faina si framantam pana nu se mai lipeste de degete. (Daca considerati ca mai e nevoie de faina mai adaugati).

Lasam apoi aluatul sa stea 20-30 min la temperatura camerei.

Impartim aluatul in doua si pe rand intindem doua foi pe masa tapetata cu faina.

Taiem aluatul in fasii de aprox 5-6 cm pe care le portionam apoi si le facem cate o gaura in mijloc si le rasucim. (vezi poza).

Prajim in ulei incins pe ambele parti si le scoatem pe un prosop de hartie pentru a absorbi surplusul de ulei.

Pudram cu zahar pudra si mancam cu pofta :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele, Scovergi sau Csoroge" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

T I M E A 1

18.01.2013, 15:33

Rocsi trimit la pachet? sau mai bine faci si tu

Cris2711 1

18.01.2013, 19:55

m-am obisnuit sa gasesc aici la tine ce imi place

T I M E A 1

18.01.2013, 20:33

ma bucur Cris

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Scovergi si minciunele