Mille-feuilles sablé cu fructe de padure

de Ligia Bxl in Prajituri, 9 Iul 2013 | 4359 vizualizari

 

Cand eu ma hlizeam cu voi vorba Mitinitei :) sa vedeti ce a facut fata mea Béatrice :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru sablés:
  • 240 gr de faina
  • 1 pachetel de praf de copt
  • putina sare
  • 4 galbenusuri
  • 120 gr de zahar
  • 160 gr de unt
  • Pentru garnitura:
  • 20 cl de frisca lichida
  • 2 linguri de zahar pudra
  • 1 pliculet de zahar vanilat
  • 400 gr fructe de padure
  • 1 lingura de zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mille-feuilles sablé cu fructe de padure:

Se amesteca faina cu praful de copt.Galbenusurile se bat cu zaharul pana devine o compozitie alba apoi se adauga untul,apoi faina cu praful de copt. Se amesteca toate bine pana devine omogena.Se lasa 30 de minute la frigider.Dupa ce au trecut cele 30 de minute,se intinde cu facaletul o foaie de grosime 0,5 cm pe o plansa tapetata cu faina si cu un cerc sau o cana se fac cercuri,se aseaza pe o tava de aragaz tapetata cu faina si cu o foaie de copt.Se dau la cuptor pana se rumenesc putin.

Garnitura:Se bate frisca pana devine tare impreuna cu zaharul asta in cazul in care frisca nu are zahar.Se aseaza pe rand un cerc apoi frisca,fructe de padure apoi iar cerc,frisca si iar cerc, deasupra se pudreaza cu zahar vanilat si se orneaza dupa preferinte cu fructe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mille-feuilles sablé cu fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu coacaze negre