Mille-feuille cu frăguţe

de AlexJ in Dulciuri, 22 Iun 2011 | 16192 vizualizari

 

Primul weekend din vacanţa de vară l-am petrecut pe Valea Mureșului (ca şi multe alte weekenduri) . Şi pentru că am prins o vreme extraordinară, nici prea cald, nici prea frig ... o vreme minunată pentru plimbări în natură, ne-am întors cu o recoltă bogată de frăguțe ..

 

INGREDIENTE

  • Aveți nevoie de:
  • aprox.120 gr. zahăr pudră, plus extra pentru pudrat
  • 250 gr.  aluat de patiserie
  • 200 gr. frăguțe ( sau orice fel de fructe de pădure doriți)
  • Pentru crema de lămâie :
  • 165 ml  frişcă lichidă
  • 25 gr  zahăr pudră
  • 1 teacă de vanilie, doar semințele  (sau 2 picături de extract de vanilie)
  • 1 lămâie, coaja rasă fin şi sucul
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mille-feuille cu frăguţe:

1. Pregătim terenul:  așezăm  hârtie de copt pe o tavă mare.

Pudrăm suprafaţa de lucru cu o cantitatea destul de mare de  zahăr pudră şi întindem aluatul de patiserie . Cu ajutorul sucitorului întindem aluatul super-subțire, atât de subțire cât să îl puteți ridica fără să se întindă.

Tăiați 24 de dreptunghiuri de 10 cm în lungime şi 4 cm în lăţime şi puneţi-le pe tava de copt pregătită. Se presară cu mult zahăr pudră şi se pune în frigider pentru 30 de minute.

Se încălzește cuptorul la 200C. Scoateţi aluatul din frigider şi coaceți în cuptor timp de cinci minute, apoi scoateți din cuptor şi presărați peste aluat mai mult zahăr pudră. Îl introduceți din nou  la cuptor şi lăsați pentru încă cinci minute sau până aluatul devine auriu-maro. Scoateţi tava din cuptor şi lăsați-o deoparte să se răcească aluatul.

2. Pregătirea cremei : Se pune frișca , zahărul pudră şi vanilia într-un castron mare şi se bate până se întărește şi face vârfuri atunci când telul este scos din castron. Adăugați apoi coaja de lămâie şi sucul acesteia .Mixati bine.

3. Aranjarea în farfurie: Pentru cremă ar fi indicată utilizare unui dui- piesă mică, conică, folosită pt. ornarea prăjiturilor. Dacă nu aveți în dotare aşa ceva , folosiți ce metodă doriți pentru a întinde crema.

Pe farfuria de servire puneți puțină cremă ( ca să fixați aranjamentul  în farfurie). Apoi vine primul rând de mille-feuille , apoi crema şi peste cremă frăguțele . Repetați operațiunea cu încă un strat iar la final  se presară stratul superior cu mai mult zahăr pudră.

În cazul în care aluatul dvs. a crescut foarte mult în cuptor , nu forțați .Este la fel de aspectuos , ca să nu mai vorbim de gustos şi un mille-feuille din 2 straturi.

Un sfat: ca să nu aveți surprize ( eu am avut) așteptați să se răcească foarte bine aluatul şi să vă mișcați foarte repede cu asamblatul desertului , mai ales dacă este foarte cald afară sau în bucătăria dvs. Riscați să se înmoaie crema şi să vă alunece straturile de mille-feuille.   Şi încă ceva: după asamblare păstrați desertul la frigider până la servire. Şi 5 minute afară din frigider pot fi fatale...

Puteti servi acest desert cu o frunză de mentă deasupra.

Să aveți poftă şi o zi minunată !!!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mille-feuille cu frăguţe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tarta cu fructe de padure si crema de vanilie