Mille-Feuille Cu Capsune

de Anamaria Cook in Dulciuri, 11 Apr 2013 | 4246 vizualizari

 

Reteta cu numarul 99 inca una si ma duc sau ajung la 100 :))!!!

 

INGREDIENTE

  • 500 g aluat de foietaj
  • 600 ml frisca
  • 500 g capsune
  • zahar pudra pentru ornat
Portii: 8
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mille-Feuille Cu Capsune:

Taiati aluatul de foietaj in dreptunghiuri 10cm X 7cm.

Tapetati o tava de cuptor cu hartie de copt apoi asezati dreptunghiurile de aluat, acoperiti cu un alt strat de hartie de copt si puneti o tava deasupra pentru ca foietajul sa ramana plat. Coaceti in cuptorul incins la 200C/gaz 6/400F pentru 10-15 minute sau pana ce aluatul capata o culoare aurie. Lasati aluatul sa se raceasca apoi presarati cu zahar pudra.

Mixati frisca pana ce obtineti o compozitie omogena apoi ornati jumatate din dreptunghiurile obtinute cu frisca. Taiati capsunile in rondele sau felii subtiri (pastrati 6 capsune pentru a prepara un sos) Asezati un strat de capsune apoi inca unul de frisca. La final asezati restul dreptunghiurilor de foietaj si pudrati cu zahar.

Eu am servit cu un sos de capsune preparat astfel: taiati 6 capsune in cuburi mici si puneti-le intr-o cratita cu 6 linguri de zahar, lasati sa fiarba la foc mic pana ce sosul se ingroasa, amestecand continuu sa nu se prinda.

POFTA BUNA!!!

TIPS-URI

1

Puteti prepara un piure din 3-4 capsune si amestecati-l cu jumatate din cantitatea de frisca, folositi un strat de frisca alba apoi un strat de frisca roz pentru un plus de culoare(eu de data asta am lasat frisca alba si am facut mai mult sos).

2

Puteti taia foietajul cu o cana in forme rotunde.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mille-Feuille Cu Capsune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

Sidy 1

12.04.2013, 07:46

Arata intr-un mare fel....Delicioasa !

_Alina_ 1

12.04.2013, 10:19

O bunatate!

babi5 1

04.09.2013, 17:48

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gris cu lapte si caramel