Midii in stil italian

de Cocktail_of_Senses in Fructe de mare, 9 Mar 2014 | 5676 vizualizari

 

Acest weekend a fost in mod cert o desfatare a papilelor gustative in stil italian. Astazi am incheiat ziua cu midii in stil italian, sau supa di cozze. Bineinteles, italienii au o multime de modalitati de preparare a midiilor, aceasta fiind doar una dintre ele, dar cu singuranta printre cele mai delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 500 g midii proaspete (eu le-am luat de la Carrefour)
  • 5 catei de usturoi
  • o conserva de rosii de calitate (eu am folosit de la Heinz)
  • optional putin sos sweet chilli
  • zeama de la o jumatate de lamaie-
  • 60 ml vin alb demisec
  • o legatura de patrunjel
  • putin chilli uscat pisat
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o bagheta paine integrala
  • sare de mare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii in stil italian:

Mai intai de toate trebuie sa curatati foarte bine midiile sub jetul de apa cu un burete de sarma. Veti observa ca unele dintre ele au un fel de matase pe care trebuie sa o inlaturati. Midiile care sunt deschise inseamna ca sunt moarte si trebuie sa le inlaturati pentru ca nu doriti sa le consumati.

Pentru acest preparat am folosit minunata oala de la Multicooker, dar bineinteles puteti folosi si o tigaie adanca, desi aromele se pastreaza mult mai bine in Multicooker.

Puneti in oala cateva linguri de ulei de masline si cateii de usturoi striviti cu lama de la cutit. Atentie, pentru a nu se arde usturoiul adaugati-l in oala odata cu uleiul si caliti la foc mic.

Cand usturoiul incepe sa capate culoara adaugati sosul de rosii si sosul chilli. Adaugati apoi midiile si putin chilli. Dupa un minut turnati si vinul.

Am inchis apoi capacul si am mai lasat inca 3 minute. Nu lasati midiile mai mult de 3 minute, intrucat au carnea foarte frageda! Midiile inchise le puteti inlatura in acest stadiu.

Dupa ce s-au scurs cele 3 minute adaugati zeama de la o jumatate de lamaie si patrunjelul tocat nu foarte marunt.

Incalziti o tigaie cu gratar, iar cand aceasta este bine incinsa trageti pe o parte si pe cealalta, timp de 1-2 minute, feliile de paine pana devin putin crocante in exterior. Le puteti introduce si in cuptor si le puteti stropi cu putin ulei de masline. Eu am ales varianta mai light. :)

Intenstitatea aromelor face din acest preparat o delicatesa care trebuie incercata nu doar cand ajungeti in Italia. Acum este mult mai usor cu Philips Multicooker!

Gasiti mai multe poze si retete aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/

O seara frumoasa va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii in stil italian" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paella cu creveti si mazare