O idee pentru a le face o bucurie copiilor si nu numai... Niste soricei dragalasi, din blat de negresa, crema de branza cu frisca si capsuni si urechi mari din ciocolata. :D
Blatul:
Crema:
Decor:
Se amesteca galbenusurile cu zaharul si uleiul si se bat cu mixerul pana se albesc si se topeste zaharul. Se adauga faina amestecata cu cacao si praful de copt, nucile macinate , dulceata de cirese si in final, amestecand usor cu o paleta de sus in jos, se adauga albusurile batute spuma tare.
Se toarna compozitia in tavade briose tapetata cu cosulete de hartie si se coc briosele 25-30 minute.
Eu aveam niste sos de ciocolata ramas de la alte prajituri (tavalite) si am glazurat fiecare briosa inainte de a pune crema.
Gelatina se hidrateaza in foarte putina apa. Capsunile se mixeaza cu blenderul vertical. Piureul de capsuni se amesteca cu zaharul si se incalzeste atat cat sa se topeasca zaharul. Se ia de pe foc si se adauga gelatuna hidratata. Branza de vaci se mixeaza cu o lingura zahar pudra si se amesteca cu frisca batuta. Peste aceasta crema se toarna piureul de capsuni si se amesteca bine. Se pune crema intr-un posh si se spriteaza crema peste briose.
Pentru ochii si urechile de ciocolata, se topeste ciocolata, se toarna intr-o punga carea i se taie un colt si pe hartie de copt se deseneaza urechile si ochii soriceilor. Se pune hartia de copt in frigider 10 minute, dupa care se desprind cu grija atat ochii cat si urechile si se orneaza prajiturelele. Din capsuni se taie bucatele care vor forma gurile soriceilor.