Mezze Penne Tricolore

de florian in Paste, 13 Dec 2010 | 7599 vizualizari

 

V-am spus că am nevoie de culoare...de pestriţ, probabil din pricina iernii, că pe unde mă uit văd tot alb şi gri.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne tocată vită
  • 2 ouă
  • 1 ceapă
  • 2 căţei usturoi
  • sare
  • oregano
  • busuioc
  • dafin
  • pesmet
  • roşii în bulion
  • roşioare proaspete
  • caşcaval moale (sau parmezan)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mezze Penne Tricolore:

Când vine vorba de paste, eu unul aş mânca şi dimineaţa, şi la prânz şi seara, orice fel de macaroane. M-am legat de pastele denumite penne, şi nu numai că sunt penne, dar sunt şi tricolore! Sunt paste simple, gălbui, sunt amestecate cu spanac - să dea o tentă verde şi sunt amestecate cu pastă de roşii, iar rezultatul este minunat, nu departe de curcubeu!
Normal că pastele în sine nu sunt suficiente pentru o masă perfectă. Eu unul găsesc şi o juma' de kil' de cărniţă de vacă tocată, vreo două ouşoare, o ceapă şi doi căţei de usturoi, sare, oregano, busuioc, pesmet, roşii în bulion, roşii proaspete pentru decor, caşcaval moale şi două foi de dafin.
Roşioarele vin tăiate frumuşel, caşcavalul se dă la bărbierit (ca să nu zic la ras), carnea se dă în amestecare cu ouăle, cu mirodeniile, cu ceapa şi usturoiul (pe care eu le fac pastă), iar mai apoi cu pesmetul (în loc de pâine).
Cu o răbdare vecină cu nevroza, încep şi formez chifteluţe mici...mici de tot şi multe...al dracului de multe...peste o sută! Dau chifteluţele spre prăjeală şi fac pentru ele un sos din roşiile în bulion, puţină apă şi foile de dafin. Le fierb binişor până scad, fierb şi pastele şi apoi le aşez în farfurii, bucuros, încântat şi ameţit de miros şi de culoare. Pastele sunt fierbinţi, chifteluţele aburinde, caşcavalul se topeşte molatec, roşioarele zâmbesc dulce, iar în capul meu umblă fel de fel de culori, care mai de care mai gustoase şi mai aprinse!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mezze Penne Tricolore" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

tanyapatap 1

13.12.2010, 20:31

epurasha2bb 1

15.12.2010, 14:02

arata bine !

alexana2008 1

07.01.2011, 11:18

pe langa prezentarile demne de asternut pe file de carti si retetele delicioase, apreciez si ingredientele de calitate pe care le folosesti

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă cu iaurt și zmeură - Delicioasă și ușor de făcut

ieri la 10:36

Dovlecel la tigaie cu iaurt și sos de usturoi - Simplu, rapid și savuros

pe 19.05 la 10:43

Biscuiți fragezi cu unt și ciocolată – rețeta simplă pentru un desert de casă delicios

pe 16.05 la 15:38

Prăjitura însiropată, cu griș și nucă - Desert pufos și aromat

pe 16.05 la 15:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Spaghete cu midii si sos de rosii