Merluciu cu sos verde si legume la aburi

de Tania in Salau, 25 Mar 2010 | 10249 vizualizari

 

Sanatos si bun

 

INGREDIENTE

  • 700 gr de file de merluciu
  • 6 cartofi de marimea marului
  • jumatate de kg de ciuperci
  • 3 morcovi
  • 200 gr de mazare
  • 1 pahar de vin alb
  • sare ,ulei de masline , ierburi aromatice
Portii: 5
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu cu sos verde si legume la aburi:

Se pune file de merluciu in tava de aburi, in al doilea compartiment se pun cartofi taiati in 6 si presarati cu marar,si in alta tava se punciupercile , morcovul, si mazarea congelata. Se pun la vapor timp de 30 minute. Cind se termin de copt intr-o tigae se frige putina ceapa, mazarea se face piure  si se toarna peste ceapa, apoi se adauga vinul, se sareaza si se pun ierburi aromatice  ( marar,rozmarin sau cimbru). se mai da in clocot 2 minute.

Sosul se toarna peste peste. Legumele se servesc alaturi de merluciu presarate cu sare si o lingura de ulei de masline si o lingura de patrungel proaspat  maruntit .

P.S mazarea se poate si fierbe in cratita eu am preferat sa o fac la vapor deoarece asa isi pastreaza culoarea si gustul. toate produsele facindu-se la vapor au gustul mai pronuntat , original  si isi pastreaza toate proprietatile .

POFTA BUNA

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu cu sos verde si legume la aburi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salau la cuptor