De vreo 2 zile, sotul meu imi tot spunea ca ar vrea sa manance peste. Prin urmare, plec in piata sa cumpar peste, iar acolo dau peste o coada de 20 de persoane. Renunt si ma intorc acasa, unde, butonand calculatorul, aflu ca este sarbatoare si dezlegare la peste. Deci de asta era coada la peste in piata. Daca ar fi trait mama, as fi stiut asta inainte sa plec de acasa. Acum am inca un motiv pentru a cumpara peste, asa ca plec iar, dar de data asta intr-un supermarket. Nu sunt multumita de ceea ce gasesc la raionul de peste proaspat avand in vedere bugetul meu redus si faptul ca mi-am amintit ca mamei soacre ii place pestele dar nu poate gati avand o mana imobilizata, asa ca ma hotarasc sa cumpar peste inghetat. M-am hotarat sa cumpar merluciu. Il iau si vin acasa sa ma apuc de gatit caci este destul de tarziu si trebuie sa ajung si la mama sa-i fac o surpriza. Nu se astepta sa merg la ea, asa ca a fost o bucurie ca i-am dus peste.
Pestele l-am dezghetat repede la microunde, iar intre timp am stors o lamaie si am facut un sos din condimentul pentru peste cu lamaie, zeama de lamaie si 2 linguri de ulei. Am curatat pestele, l-am spalat si l-am pus intr-o tava de sticla, apoi am turnat peste el sosul cu lamaie si l-am pus in frigider la rece. Am curatat cartofii, i-am taiat cubulete si i-am pus la fiert in apa cu putina sare. Pana au fiert cartofii am tavalit pestele prin faina si l-am pus in tigaie la prajit. Dupa ce au fiert cartofii, i-am scurs de apa in care au fiert apoi am adaugat peste ei cateva linguri de smantana si o mana buna de patrunjel verde tocat fin. Sosul cu lamaie l-am pus pe foc pana a dat intr-un clocot, apoi am pus cu lingura peste peste.