Alex mi-a facut pofta : https://www.bucataras.ro/retete/desert-mere-coapte-cu-inghetata-84260.html
Am adaptat reteta sa fara zahar adevarat.
Minunata idée , este simplu si bun, de cand vroiam sa fac mere la cuptor.
O puteti servi apoi dupa dorinta, cu inghetata este chiar minunata, eu am facut o frisca rapida cu indulcitor si presarat migdale . Pentru pofticiosi am pus si un pic de inghetata.
https://www.blogulluicatalina.com/2019/12/mere-coapte-reteta-fara-zahar-low-carb.html
Incalziti cuptorul la 180°C.
Spalati si uscati cu un prosop de hartie merele.
Amestecati indulcitorul cu scortisoara.
Scobiti merele cu un cutit, lasand un 1 cm de la baza intact. Puneti-le apoi intr-o tava.
Varsati apa fiarta in tava, puneti cardamom-ul, batonul de scortisoara si nucsoara si un pic de aroma naturala de vanilie
Stropiti merele cu coniac. Puneti un pic din unt in ele.
Presarati deasupra lor indulcitorul cu scortisoara. Puneti deasupra untul ramas.
Dati-le la cuptor in jur de 25-30 de minute.
Verificati-le si scoateti-le cand acestea sunt coapte si moi.
Stropiti-le din abundenta cu sosul format in tava .
Serviti-le apoi dupa dorinta .
Eu am facut frisca cu indulcitor si servit cu migdale.