Spalam 8 mere si indepartam cu grija cotoarele, asa incat sa nu patrundem intreg marul.
Amestecam intr-un castronel zaharul, zaharul vanilat,scortisoara,nuca de cocos.
Umplem merele cu acest amestec, le asezam intr-un vas termorezistent.
Peste fiecare mar asezam o feliuta de unt iar apoi punem putina miere.
O sa va ramana amestec, acesta se imprastie printre mere si va ajuta la formarea sosului.
Spalam si marul ramas si il taiem bucatele. Asezam bucatile de mar in spatiile ramase libere in vas, punem 100 ml apa si dam vasul la cuptor la temperatura medie pentru 1 ora.
Cand incepe sa se formeze sosul adaugam semintele de susan.
Dupa scurgerea intregului timp de preparare scoatem vasul din cuptor, lasam putin la racit si servim.
Pofta buna!
1
se pot servi atat reci cat si calde
2
daca doriti le puteti servi cu frisca