Mere coapte

de Valclaudia in Dulciuri, 18 Ian 2014 | 4446 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 9 mere mari
  • 8 linguri de zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 2 lingurite scortisoara
  • 3 linguri nuca de cocos
  • 2 linguri de susan
  • cate o feliuta de unt pentru fiecare mar
  • miere (2-3 lingurite)
  • 100 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere coapte:

Spalam 8 mere si indepartam cu grija cotoarele, asa incat sa nu patrundem intreg marul.

Amestecam intr-un castronel zaharul, zaharul vanilat,scortisoara,nuca de cocos.

Umplem merele cu acest amestec, le asezam intr-un vas termorezistent.

Peste fiecare mar asezam o feliuta de unt iar apoi punem putina miere.

O sa va ramana amestec, acesta se imprastie printre mere si va ajuta la formarea sosului.

Spalam si marul ramas si il taiem bucatele. Asezam bucatile de mar in spatiile ramase libere in vas, punem 100 ml apa si dam vasul la cuptor la temperatura medie pentru 1 ora.

Cand incepe sa se formeze sosul adaugam semintele de susan.

Dupa scurgerea intregului timp de preparare scoatem vasul din cuptor, lasam putin la racit si servim.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

se pot servi atat reci cat si calde

2

daca doriti le puteti servi cu frisca

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere coapte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Rocsi 1

18.01.2014, 19:19

Un deliciu!

Bunica 1

18.01.2014, 19:44

Delicioase,delicioase!

Merisor 1

18.01.2014, 19:58

Vaaai, salivez de pofta!

COMENTEAZA

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Mere umplute la cuptor