Pentru ca imi era pofta de niste merdenele, am trecut la treaba. Sunt foarte rapide si delicioase.
Aluatul de foietaj se scoate din frigider si se lasa sa ajunga la temperatura camerei.
Intre timp ne ocupam de umplutura: Se zdrobeste branza sarata si se amesteca cu branza dulce si oul batut.
Se taie fiecare aluat pe latime in trei dreptunghiuri egale.
Se iau 1-2 linguri din amestecul de branza si se pun in mijlocul fiecarui dreptunghi.
Se pliaza cele doua laturi si se aduc la mijloc, unindu-se, iar apoi la celelalte doua laturi se pliaza doar marginea, la fel ca in imagini.
Se intorc pe cealalta parte si se aseaza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se da tava la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 20-25 de minute, pana capata frumoasa culoare aurie.
Nu se deschide usa cuptorului in acest timp pentru ca aluatul sa nu se lase, ci sa creasca frumos.
Se scot pe un servetel pentru a absorbi surplusul de ulei.
Pofta buna!
1
Se servesc calde.
2
Sunt minuate si la micul dejun.