Merdenele cu branza

de gugugh in Aperitive / Garnituri, 28 Oct 2010 | 9543 vizualizari

 

de ce sa luam acele merdenele de la patiserie pline de grasime? le putem face acasa si cu mult mai bune si fara atata grasime care sa se prelinga...

 

INGREDIENTE

  • foietaj:
  • 1 kg faina,
  • 1 lingurita de sare,
  • 1 lingura otet,
  • 500-600 ml apa,
  • 400 gr unt/ margarina.
  • umplutura:
  • 500 gr branza telemea,
  • 4-5 linguri gris fiert cu putina sare.
  • eu am folosit doar jumatate din cantitati si mi.au iesit cam 15 merdenele.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele cu branza:

Din faina, sare, otet si apa se framanta un aluat elastic si nelipicios.

Apoi se pune pe masa de lucru unsa bine cu ulei si se framanta cu podul palmei cam 15 min.

Se imparte coca in bilute de aproximativ 65-70 de grame si se intinde cu facaletul fiecare biluta in patratre de aproximativ 15 cm. se unge din belsug cu margarina/unt fiecare patrat. margarina tb frecata mai intai ca sa devina ca o crema si usor de modelat.  Apoi fiecare patrat uns se impatureste mai intai in 3 pe una din laturi , apoi in patru pe latura lunga. Merdenelele rezultatae se infoliaza si se dau la frigider pt 1-2 ore.

Dupa trecerea timpului de odihna fiecare bucata se intinde pe masa de lucru unsa bine cu ulei in patrate de data asta de aproximativ 20-25 cm . se pune in mijloc umplutura si apoi se aduna colturile spre mijloc acoperind umplutura.
Se coc in cuptorul preincalzit.

TIPS-URI

1

eu am pus mai putin unt/margarina

Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (4)

ela 1

28.10.2010, 19:54

de cand nu am mai mancat merdenele ce bune sunt mancate cu un iaurt

rivka 1

28.10.2010, 21:02

arata bine! cred ca-s bune, si eu vreau

gugugh 1

28.10.2010, 22:08

da cu iaurt le pap si eu sau sana

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Chec aperitiv - Reteta gustoasa si economica