Pentru că zilele trecute mama a spus că ar vrea nişte melcişori,eu aş fi vrut ceva cu măr şi caramel,iar după ce Gaby a dat tonul aluaturilor dospite cu brânza în compoziţie mi-am adus aminte că făcusem nişte covrigei cu brânza în aluat care au fost foarte fragezi.Deci m-am hotârât,au ieşit nişte melcişori delicioşi.
Am pregatit aluatul.
Am pus drojdia cu o lingurita de zahar,o lingura de faina si putin lapte caldut sa dospeasca.
Brânza am amestecat-o cu zaharul ouale ,aromele,untul topit.
Am pus drojdia dospita si faina amestecata cu sarea.
Am framântat cu laptele caldut.
Laptele se adauga treptat,s-ar putea sa nu fie nevoie de tot sau sa mai trebuiasca,asta in functie de consistenta aluatului.
Aluatul nu trebuie sa fie moale ci putin mai ferm cât sa se poata lucra usor cu el.
Am încalzit cuptorul la 40 de grade,am oprit focul si am pus vasul cu coca în cuptor la dospit.
Asta pentru ca eram în criza de timp,oricum la a doua tava mi s-a oprit curentul,doar trebuia sa ma opreasca cineva :)))))))))))
Am curatat merele,le-am scos cotoarele si le-am taiat cu minunata scula primita cadou,care la al treilea mar s-a rupt :))))))))))))mai departe am folosit cutitul din dotare.
Am caramelizat zaharul,am pus untul si am mai lasat putin pe foc.Apoi am pus merele si le-am lasat pâna s-au înmuiat binişor.
La final am presarat scorţisoara.
Dupa ce a dospit aluatul,am întins o foaie,am pus merele,apoi am rulat aluatul.
Am taiat bucati cam de 4 cm si le-am pus în tava pe hârtie de copt asa cum se vede în poza.
Le-am mai lasat cam 10 minute sa dospeasca pâna s-a încalzit cuptorul.Le-am uns cu ou si le-am pus la cuptor pentru 35 – 40 de minute.
Verificati cu o scobitoare când sunt copţi.
Din zahar pudra si zema de lamâie am facut o glazura pe care am pus-o deasupra cât înca erau calduţi.
S-au pastrat la fel de fragezi si a doua zi.A treia n-au mai prins-o ca „e cam buni”.