Melcişori cu legume

de alisa92 in Mancaruri de post, 10 Mar 2014 | 5426 vizualizari

 

Paste-melci cu legume, numai bune de savurat în Postul Mare(şi nu numai)

 

INGREDIENTE

  • 200gr melcişori(paste făinoase)
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 1/2 ardei gras roşu
  • 4 ciuperci champignon
  • 1/2 cană bulion(sau orice înlocuitor, după bunul plac)
  • 3 lg. ulei de măsline
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcişori cu legume:

Începem cu pregătirea legumelor. Se curăţă şi se spală, apoi se toacă ceapa julien, morcovul se dă pe răzătoare, ciupercile şi ardeiul se taie fâşii.

Le lăsăm deoparte şi punem pastele la fiert timp de 7 minute(timpul de fierbere indicat pe pungă). Nu le lăsăm nici mai mult, nici mai puţin - pentru a avea textura ideală. 

În timp ce fierb melcişorii ne apucăm de gătirea legumelor. Se pune uleiul de măsline în tigaie şi se lasă la încins, apoi se adaugă ceapa şi se lasă la călit. Adăugăm morcovul şi ardeiul şi punem un sfert de cană de apă. Lăsăm legumele câteva minute, ca să se amestece aromele, apoi adăugăm ciupercile şi lăsăm la foc mic până când scade apa. Adăugăm o jumătate de cană de bulion şi punem sare şi piper după gust. 
 
Când începe să dea semne bublionul că scade, stingem focul. Amestecăm legumele cu pastele şi servim cât sunt calde. 

Poftă bună!

TIPS-URI

1

Opţional: înainte de punerea legumelor la călit, se pasează un căţel de usturoi şi se lasă doua minute în uleiul încins, după care se scoate din tigaie. În această variantă, merge adăugat busuioc în compoziţia de legume.

2

Se potriveşte foarte bine alături de o salată verde cu lămâie, ulei de măsline şi usturoi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcişori cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

alisa92 1

10.03.2014, 20:54

Mersi!

MotanLaOale 1

10.03.2014, 21:53

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:35

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza dulce scazuta