Melc umplut cu gem

de ianculubita in Dulciuri, 20 Mar 2014 | 4067 vizualizari

 

Acest melc e ca un corn umplut cu gem dar mai mare;efoarte bun,cu un gust dulce acrisor

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 150ml lapte
  • 20g drojdie
  • 500g faina
  • 1lingura zahar pudra
  • 2oua
  • sare
  • 1galbenus
  • 50g unt
  • 3linguri smantana
  • Umplutura
  • 1borcan cu gem de oricare aveti
  • 40ml rom
  • 1plic zahar vanilat
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melc umplut cu gem:

Amestecam drojdia cu lapte caldut,2-3linguri faina,1lingurita zahar si lasam sa creasca;

rasturnam apoi in vasul cu faina cernuta,adaugam ouale batute cu galbenus,zahar,un praf de sare;

framantam un aluat potrivit de tare adaugand cate putin unt topit,acoperim vasul si lasam sa creasca

In acest timp,amestecam gemul cu rom,zahar vanilat si lasam deoparte.

Dupa ce aluatul a crescut,facem o foaie groasa de 5mm,intindem gemul pe ea,rulam si asezam in forma rotunda unsa cu unt,in forma de melc;

ungem melcul cu smantana si lasam sa mai creasca apoi dam la cuptor 40min la foc mic

Dupa ce s-a racit feliem si servim

TIPS-URI

1

gemul pe care-l folositi,neaparat trebuie sa fie mai tare,altfel in amestec cu romul,nu mai poate fi rulat

Daca ti-a placut reteta noastra "Melc umplut cu gem" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

Prăjitura cu afine și lapte condensat - Extraordinar de gustoasă și aromată

pe 27.09 la 09:12

Biscuiți cu mere - Rețeta simplă și delicioasă

pe 26.09 la 17:05

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]