Marmelada de piersici

de silvi0ara in Dulceata / Gem, 13 Sep 2010 | 8217 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3kg piersici
  • 1kg zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • ½ zeama de lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmelada de piersici:

Piersicile se spala bine si se oparesc in apa fierbinte ca sa poata fi mai usor de curatat pielita.Se curata dupa ce toate sunt oparite si se taie felii.Se pun feliile in vasul de dulceta alternand cu zaharul.Se lasa 2-3 ora sa isi lase zeama,apoi se pun la foc pe o plita groasa.Se lasa sa fiarba,amestecand sa nu se lipeasca,pana devine groasa.

Daca piersicile sunt prea tari se mixeaza cu ajutorul blenderului.Marmelada se cunoate cand este legata,daca se pune o lingura din ea pe o farfurioara si nu mai lasa sirop.Se ia de pe foc,se lasa sa se racoreasca,se pune in borcane care se introduc in cuptorul fierbinte,fara foc,pana prinde o crusta deasupra,apoi se lasa sa se raceasca si se pun in camara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Marmelada de piersici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

nadina73 1

14.09.2010, 12:40

eu vreeu un borcannu ma complic cu lingurita

silvi0ara 1

14.09.2010, 15:00

Asa Nadina,pai cum,cu o lingurita nici nu te satiri.

Rahela Velicu 1

26.06.2021, 00:09

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Gem de piersici, caise si portocale