SIMPLU SI BUN
Dizolva drojdia in putin lapte caldut.Intr-un castron mixeaza oul cu zaharul.Adauga vanilina si coaja rasa de lamaie, uleiul ,drojdia si laptele .Adauga putin cate putin faina .Framanta pana cand obtii un aluat elastic .Incorporeaza la final si stafidele . Lasa aluatul la dospit ,pana cand vezi ca isi dubleaza volumul. Dupa ce a dospit ,framanta inca cateva minute aluatul.Ungeti mainile cu ulei ,si cu un cutit taie bucati din aluat ,dandu-i o forma cilindrica de aproxmativ 10 cm .Poti sa-i dai forma care doresti .
Eu am ales aceasta forma . Pune maritozzi pe o tava unde in prealabil ai pus hartie de copt.pastreaza putin distanta intre unul si altul . Acopera-i cu folie transparenta si un prosop si lasa-i din nou la dospit ,pana cand isi dubleaza volumul. Pune-i la cuptorul in prealabil incalzit la 180 de grade ,pana cand vezi ca se rumenesc . Cand sunt gata cu o pensula unge-i cu apa calda si presara zahar ,pe fiecare in parte .