Desert fursecuri cu alune de padure

de claudiaO in Dulciuri, 9 Ian 2019 | 2181 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g unt 82% grăsime
  • 100 g zahar
  • 2 galbenusuri
  • 350 g faina
  • 1 linguriță praf ce copt
  • 2 albusuri pt uns
  • Alune de pădure tocate si prajite
  • 1 praf de sare
  • 2-3 plicuri zahar vanilat
  • 1 linguriță coaja lamaie
  • Pepite de ciocolata si figurine de zahar
Portii: 30
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert fursecuri cu alune de padure:

Untul moale il frecam împreună cu zahărul și sarea, adaugam galbenusurile, vanilia, coaja de lamaie si la final faina amestecată cu praful de copt. Rezultă un aluat taricel, bun de modelat. Lăsăm la rece vreo juma de ora, apoi formăm bilute pe care le trecem prin albus batut si alune tocate. Așezăm pe hartie de copt si apăsăm cu un deget în mijloc, ca sa formăm o adancitura. În ea am pus pepite de ciocolată.

Dam la copt 12-15 minute pana devin rumene. Dupa ce s-au racit putin, am pus peste pepitele moi, fulgi de zapada de zahar.

TIPS-URI

1

Alunele pot fi inlocuite cu nuci

2

În mijloc poate fi pus magiun, dulceata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert fursecuri cu alune de padure" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crema de zahar ars cu dovleac