Marang Dessert

de mary993 in Prajituri, 14 Apr 2014 | 3560 vizualizari

 

Am luat reteta de la o prietena suedeza iar ea,o luase la randul ei dintr/o revista in urma cu cateva luni..Vi/l recomand desertul sa/l incercati..reteta e dublata in cantitati asta pentru ca ieri ne/a apucat o pofta mare de dulciuri.

 

INGREDIENTE

  • PENTRU 2 foi de marang:
  • 8 albusuri pentru o foaie de marang necesita 4.
  • 2 lg maizena
  • 2 lg otet alb
  • 3 dl zahar
  • Pentru kolla săs
  • 2 dl sirop transparent maroniu se gaseste in magazine asemanator cu glucoza la grosime.
  • 2 dl zahar
  • 2dl frisca lichida
  • 1,5 dl coccos chips
  • Pentru crema de frisca
  • 6 dl frisca lichida
  • zahar puneti cat va place de dulce
  • 3 dl yogurt turcesc
  • 2 banane taiate felii
  • 500 gr afine congelate si cu zahar deasupra
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marang Dessert:

Pentru o foaie se bat 4 albusuri spuma bine, apoi se adauga zaharul, 1 lg maizena si o lg de otet. Se pune pe o tava tapetata. Cuptorul sa fie incins la 150 grade inainte de a se pune foaia inauntru. Se tine 45 minute in cuptor, se stinge cuptorul si foaia se lasa inauntru. Intre cuptor si usa am pus o lg de lemn sa se raceasca putin mai repede. Cand foaia e rece se rupe bucatele. Va fi crocanta ca un biscuite.

Pentru a face sosul punem intr-o oala pe aragaz siropul, zaharul si frisca lichida. Se da in clocot apoi se lasa la racit. O data semiracita se pune cocosul. Apoi am batut frisca lichida am pus zaharul si la final cu o lingura am pus cei 3 dl yogurt turcesc.

Intre timp afinele se decongelasera.

 

TIPS-URI

1

se pot pune orice fel de fructe care sa inlocuiasca afinele dar bananele va sfatuiesc sa nu lipseasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Marang Dessert" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (4)

Miha 1

14.04.2014, 20:15

La ingrediente ai scris galbenusuri, iar la preparare spui de albusuri. Cum e corect?

Marang e denumirea corecta sau Mereng (bezea)?

Rocsi 1

14.04.2014, 20:46

mary993 1

15.04.2014, 09:13

albusuri.Eu stiu de marang si ultimul #a#,are 2 puncte deasupra si se pronunta #e#dar nu imi merge la tastatura!Si da,cred ca e bezea pe Romana.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

Unt de casa - Reteta simpla si rapida

pe 27.06 la 17:54

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
citeste mai mult
Cum a salvat Winston Churchill brânza Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar (2)