Aceasta mancarica am ''fabricat-o'' in ideea de a impusca doi iepuri dintr-o data.Pitica mea vroia pui,iar sotul mancare de masline si cum piticei nu-i place mancarea de masline simpla cu pui,am pacalit-o cu reteta asta.
Acum mananca si masline in mancare,doar ca nu e mancare de masline.:)
Puiul il taiem bucatele potrivite si il punem pe foc intr-un vas cu un pic de ulei si il lasam pana se rumeste.Intre timp curatam legumele,le spalam si le taiem fasii subtiri.Cand puiul este rumenit adaugam vinul,mai lasam cca 2 min pana se evapora alcoolul,apoi il scoatem in alt vas si adaugam telina.Lasam telina cca 4-5 minute pana se inmoaie un pic,apoi punem si restul legumelor si lasam pe foc cca 10 min.,adaugand cate un pic de apa calda daca este nevoie.Cand sunt aproape gatite,adaugam sucul si pulpa de rosii pasata,maslinele,cca 100ml apa,acoperim si lasam totul cca 20 de minute la foc potrivit.
1
Se poate face si cu masline negre.
2
Cantitatile de legume sa fie egale.