Mancarica de ciuperci cu rosii

de Corinuta in Mancaruri de post, 26 Aug 2010 | 11404 vizualizari

 

O mancare sanatoasa - ciupercile contin mult fier, iar rosiile sunt sarace in calorii - usor si rapid de pregatit.

 

INGREDIENTE

  • 600 g ciuperci champignon mici
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 400 g rosii din conserva sau proaspete
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1-2 linguri suc de lamaie
  • rozmarin
  • sare, piper alb macinat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de ciuperci cu rosii:

Se spala bine ciupercile, se taie in doua sau in patru in functie de marime, apoi se stropesc cu suc de lamaie. 

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Daca sunt proaspete se curata si se toaca rosiile.

Se calesc ciupercile in uleiul incins la foc puternic, amestecand continuu. Se adauga ceapa, usturoiul si rozmarinul tocat si se mai caleste putin, apoi se adauga si rosiile, se condimenteaza cu sare si piper si se lasa sa fiarba 10 minute. Daca este nevoie se mai poate completa cu 50 ml de apa, in functie de cat sos lasa rosiile.

Se poate servi ca o garnitura ptr fripturi, dar e la fel de gustoasa si ca fel principal servita alaturi de paine prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de ciuperci cu rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2505 puncte

Caty

2086 puncte

Constelatialeu

1012 puncte

bucatarasa

550 puncte

vasimur

161 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Ciuperci pleutorus cu sos de smântână vegetală