Mancarica de cartofi noi

de Sylvia in Mancaruri de post, 2 Iun 2010 | 8612 vizualizari

 

Am facut aceasta mancarica de cartofi pt Dieta Rina dar merge foarte bine si ca mancare de post. Ce am pus in plus fata de reteta mea obisnuita : rosii decojite si putin usturoi la sfarsit a iesit super aromata experienta mea asa ca va impartasesc reteta .

 

INGREDIENTE

  •  Avem nevoie de :
  • cativa cartofi noi ,
  • 2 fire de ceapa verde,
  • 2 catei de usturoi,
  • 2 morcovi mici de primavara,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 2 rosii mici decojite,
  • sare,
  • piper,
  • boia,
  •  ierburi aromate in functie de preferinte
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancarica de cartofi noi:

 Preparare : punem in uleiul incins ceapa si morcovul tocati marunt pret de 1-2 minute la foc mic. Adaugam apoi boia , sare piper si cartofii taiati cubulete. Lasam sa se omogenizeze si turnam o cana de apa fierbinte peste. Lasam la foc mic sa  fiarba pret de zece minute. Dupa 10 minute adaugam rosiile decojite si taiate marunt si cateii de usturoi zdrobiti si mai lasam 5 minute pe foc .

 Eu am fiert mancarea un ceaunul meu de fonta si in 15 minute a fost gata , adaptati timpul de fierbere in functie de vas si soiul de cartofi. A iesit super aromata de la usturoi, mi-a placut foarte mult, am servit-o cu ierburi aromate presatate peste ea in farfurie si cu  o salata de vara .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancarica de cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Sylvia 1

02.06.2010, 21:07

Tavi si Rocsi va multumesc . Tavi data viitoare o sa fac o portie in plus

nadina73 1

03.06.2010, 10:27

ce bine arat si eu fac e super buna 5 furcu

Bya Ralu 1

09.04.2012, 20:24

foarte bun

COMENTEAZA

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Salata orientala cu maioneza-post