Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumat

de Merisor in Porc, 10 Iul 2014 | 10574 vizualizari

 

Numai cand imi amintesc de tocanita taraneasca de cartofi, a mamei, preparata cu carne de porc de la oala cu untura, salivez.
Am incercat sa fac si eu la multicooker acea mancare, dar cu ciolan afumat, insa nu se compara gustul, carnea de la oala cu untura este de necomparat :)
Dar oricum a iesit tare gustoasa si tocanita mea, chiar foarte buna as putea zice!

 

INGREDIENTE

  • 1 ciolan afumat, dezosat(750 gr)
  • 1 kg cartofi albi
  • 4 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 ardei gras, verde
  • 200 gr bulion de rosii si ardei
  • 1 capatana usturoi
  • 1 legatura marar
  • 1 legatura patrunjel
  • cimbru
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • 2 foi dafin
  • sare dupa gust
  • apa
  • 120 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumat:

Mai intai punem cartofii spalati, dar necuratati de coaja, la fiert in apa cat sa ii acopere si i-am lasat doar pana cand au inceput sa se patrunda la testul cu furculita, pana in 15 minute.

Apoi, scurgem apa in care au fiert si ii trecem prin jet de apa rece, pentru a-i curata mai repede.

In vasul multicookerului punem uleiul si setam programul FRY pentru 30 de minute.

Calim timp de 15 minute carnea spalata bine si taiata bucatele, invartind-o pe toate partile, apoi scoatem carnea si adaugam legumele taiate cubulete.

Le vom cali si pe ele timp de 15 minute, dar mai picuram din cand in cand apa fierbinte, pentru a nu le prepara doar in ulei.

Cand  expira timpul setat, multicookerul trece automat pe modul KEEP WARM.

Il lasam pe acest mod cateva minute, timp in care adaugam bulionul, mestecand de cateva ori, apoi cartofii curatati si taiati bucatele, ii amestecam si pe ei in sosul format, pe urma carnea si apa fiarta, cat sa se poata dilua putin mancarea, cam o cana.

Amestecam de cateva ori in mancare, gustam si potrivim de sare si condimente, apoi inchidem capacul si setam programul STEW pentru 20 minute.

Nu trebuie lasata mancarea prea mult la fiert, deoarece toate ingredientele au fost deja preparate inainte si riscam sa se zobeasca.

La final adaugam verdeata tocata.

Este o mancare delicioasa!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare taraneasca de cartofi si ciolan afumat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere, nuca si suc de portocale

de oanapl 7

ieri la 16:24

Salată de ciuperci cu maioneză - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 19.12 la 09:41

Cozonac Babka cu cremă de ciocolată - Rețeta gustoasă și aromată

pe 19.12 la 09:30

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

pe 18.12 la 09:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tocăniţă de porc – Multicooker