Mancare scazuta de fasole boabe, reteta traditionala

de Rocsi in Mancaruri de post, 17 Apr 2013 | 86560 vizualizari

 

Nu stiu voua daca va place fasolea si cat de mult, dar mie imi place foarte mult. Cred ca as face mancare de fasole macar o data la 2 saptamani, dar cum alor mei nu prea le e bine de la ea ma multumesc si mai rar, ca nu prea ma incanta ideea de a face mancare doar pentru mine. Acum vin cu o reteta de fasole boabe scazuta, de post asa cum ne facea mama in copilarie si noi mancam care mai de care mai multa...
Pentru Mancare scazuta de fasole boabe, reteta traditionala ai nevoie de urmatoarele ingrediente: fasole, ceapa, morcovi, zarzavat, ceapa verde, patrunjel, pasta de rosii, usturoi.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente Mancare scazuta de fasole boabe, reteta traditionala
  • 500 gr fasole alba boabe
  • 1 ceapa
  • 1 morcov
  • 2 linguri cu varf zarzavat
  • 4-5 cozi de ceapa verde
  • marar verde
  • patrunjel verde
  • 4-5 linguri pasta de rosii de casa
  • 3 linguri ulei
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • piper
  • 1/2 lingurita boia de ardei dulce
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare scazuta de fasole boabe, reteta traditionala:

Iata cum se prepara Mancare scazuta de fasole boabe, reteta traditionala

Alegem fasolea sa nu aiba mizerie, o spalam in 2-3 ape, apoi o lasam la hidratat, in apa fierbinte, 3-4 ore sau peste noapte.
Dupa acest timp, punem intr-o oala apa la fiert si cand da in clocot dam drumul la fasole si o fierbem cam 10 minute.
Scurgem apa, punem alta dar clocotita si o punem iar pe flacara aragazului..
Curatam ceapa si o taiem nu foarte mare.
Patrunjelul verde il spalam, indepartam cozile si il tocam.
Morcovul il radem de coaja apoi il facem cubulete, iar zarzavatul il spalam putin de surplusul de sare.
Toate aceste legume le punem in oala, presaram putina sare, piper.
Curatam usturoiul, ii dam drumul peste fasole si lasam sa fiarba la foc potrivit.
Cand fasolea este bine patrunsa o dam deoparte.
Cozile de ceapa verde le spalam si le taiem rondele (sau puteti folosi o ceapa uscata).
Intr-o tigaie punem uleiul la incins, punem ceapa verde si o inabusim 1 minut, apoi adaugam pasta de rosii.
Amestecam bine, punem cateva linguri din zeama in care a fiert fasolea, lasam sa inceapa sa clocotesca si adaugam boabele de fasole scurse.
Dam gust cu sare, piper, boiaua de ardei dulce si lasam la scazut cam 5 minute.
Cand este gata presaram marar verde tocat, apoi este numai buna de servit.
Cu o muratura sau cu o ceapa, daca va place, eu va urez sa aveti pofta!

Dintre retetele traditionale, iti recomandam si Ciorba de burta la ceaun, Taci si-nghite sau reteta de Mititei facuti in casa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare scazuta de fasole boabe, reteta traditionala" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi țărănești - Gust și savoare într-un preparat tradițional

ieri la 10:57

Plăcinte rapide cu vișine - Desert delicios și ușor

pe 01.11 la 17:47

Baghete răsucite cu măsline - Rețeta simplă și aromată

pe 01.11 la 14:05

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fasole scazuta, de post