Am pregatit in premiera o mancare cu quinoa in ZIUA CAND IMI RASFAT NEVASTA
Preparare quinoua
Se spala foarte bine guinoua intr-o strecuratoare deasa.Se pune intr-o cratita cu 3 parti apa,cand incepe sa fiarba se da focul mic,se pune capacul si se tine 15 min. apoi se opreste focul si se mai lasa cu capacul 5 min.
Mod de preparare
Intr-o cratita mica se pune la calit ceapa si usturoiul. Se calesc la foc mediu 3 minute.Se adauga rosia tocata,sosul de rosii,ardeiul iute si se lasa la foc mic 7 minute.
Intr-o tigaie mare in care nu se lipeste se pun ardeii grasi la calit si nu se amesteca 3 minute (ca sa faca o crusta maro), apoi se amesteca si se mai lasa cateva minute.Jumatate din cantitatea de ardei se scoate si se pune deoparte. In aceasi tigaie se pune quinoa fiarta peste ardeii ramasi,chimenul si se calesc doua minute impreuna.
Se combina quinoa cu cu sosul de rosii si jumatate din cantitatea de branza,se pune sare si praf de ardei iute dupa gust.
Intr-un vas care se poate baga la cuptor se pune putin ulei si se unge,se pune tot amestecul de quinoa,se pun deasupra ardeii ramasi si apoi restul de branza.
Se acopera vasul cu folie de aluminiu si se pune la cuptor la 190 de grade,pentru 20 minute.Se da folia jos si se mai lasa 10 minute la cuptor.
Se scoate din cuptor si se pune deasupra patrunjel tocat
Se poate servi simplu sau cu o salata.