Poza finala nu e reusita...nici macar prea clara dar am vrut totusi sa postez reteta deoarece este foaaaaaaaaaarte buna aceasta mancare de vinete.Eprima oara cand o incerc dar sigur am sa o mai fac !!!
PS: Poza finala e nereusita datorita luminii becului :D
Vinetele le spalam si le taiem coaja pe lung in mod zebrat.Le taiem apoi felii si le presaram sare si le lasam 10 minute la scurs.
Incingem ulei intr-o tigaie si prajim vinetele pe ambele parti.Le scoatem pe un servet de hartie pentru a indeparta uleiul in exces.
Ceapa se curata decoaja,se spala si se toaca marunt.Ardeiul se spala si se taie jullien.
Punem ardeiul la calit .Cand e aproape gata adaugam si ceapa.Lasam sa se caleasca impreuna.Adaugam sucul de rosii,adaugam sare,piper si putin zahar in cazul in care sucul de rosii e prea acrisor.
Intr-un vas pentru cuptor,neuns,punem un strat de vinete apoi deasupra punem sosul de ceapa si ardei.
Dam la cuptorul incins la 200 grade pana ce se rumenesc frumos la suprafatza.
La urma se presara patrunjel tocat .