Mâncare de varză murată, cu fasole boabe și bacon

de Panacris in Mancaruri cu carne, 29 Oct 2013 | 7352 vizualizari

 

O mâncare sățioasă, ce o prepara bunica, atunci când rămânea câte o porție de varză călită și una de iahnie de fasole. Spor și poftă bună!

 

INGREDIENTE

  • praz cca. 200 g,
  • varză murată cca. 500 g,
  • bucățele de bacon cca. 300 g,
  • amestec de fasole boabe 1 conservă,
  • zacuscă Panacris 200 g,
  • piper boabe,
  • foi de dafin.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de varză murată, cu fasole boabe și bacon:

Prazul se curăță, se spală și se taie mărunt, se pune la călit în vasul Zepter, preîncins, împreună cu bucățelele de bacon, cca. 10 minute la foc mic, acoperit, până ce indicatorul de pe capac ajunge în zona verde. Între timp varza murată se taie fideluță ( eu am trișat și am folosit varză murată tocată mărunt din pungă!) . Varza se adaugă peste amestecul de bacon și praz, apoi se adaugă fasolea scursă de zeama din conservă, zacusca, piperul cca. 2 -3 boabe, foaia de dafin, se amestecă ușor până ce se înglobează toate ingredientele, apoi se acoperă vasul și se lasă la gătit cca. 20 de minute, până ce indicatorul termocontrol ajunge în zona verde, apoi se oprește focul și se mai lasă la gătit cca. 20 minute, până ce indicatorul ajunge în zona maronie. Se servește fierbinte cu pâine proaspătă sau mămăliguță. Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de varză murată, cu fasole boabe și bacon" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Cris2711 1

30.10.2013, 15:55

Ce bunatate

Lia_ 1

31.10.2013, 07:30

nu ma-as fi gandit sa combin asa ceva . pare tare bun

Panacris 1

31.10.2013, 07:42

Lia, e sățioasă combinația și e bună varinta fara carne pentru zilele de post

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1000 puncte

Rocsi

500 puncte

vasimur

251 puncte

 Adi

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Varza murata cu rasol afumat, la cuptor