Nu știu dacă a mai probat cineva rețeta asta? Dar ideea mi-a venit instant, deoarece aveam o mână de ciuperci cu care nu știam ce să fac;) Și a ieșit un preparat foarte bun;)
Spanacul decongelat se călește în puțin ulei, împreună cu usturoiul curățat și pisat, cca. 5 minute la foc mic, neacoperit. Între timp codițele de ciuperci curățate se taie rondele și se adaugă la amestecul de ciuperci.
Se completează cu cca. 500 ml apă rece, să acopere amestecul cam un deget, apoi se lasă la fiert cca. 10 minute, la foc mic, neacoperit. Făina se dezleagă cu puțină apă rece și se adaugă la mâncărică, pentru a se lega, și se amestecă contiuu pentru a nu face cocoloașe, cca. 2-3 minute, se asezonează de sare și se oprește focul. Mâncărica se consumă fierbinte alături de mămăligă sau pâine.
Poftă bună!
1
Pentru zilele de dulce și gurmanzi, mâncărica poate fi acompaniată de preparate din carne sau ouă ochiuri.