Mancare de spanac

de Steffy in Mancaruri de post, 20 Feb 2013 | 5616 vizualizari

 

Astazi am gasit la piata spanac si am zis ca trebuie sa mancam si sanatos.
Am facut o reteta din cartea "3S - Sanatoasa, Supla, Satula" scrisa de Carmen Bruma.
A iesit foarte aromata mancarea, desi din fotografii nu pare.

 

INGREDIENTE

  • 300 g spanac proaspat
  • 1 ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • jumatate de lamaie stoarsa
  • o cana suc de rosii
  • 2 linguri ulei de masline
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de spanac:

Se curata spanacul (eu am pus si coditele de la frunze), se spala bine si se rup in bucati mai mici.

Se pune apa pe foc si cand fierbe, punem spanacul si se lasa 5 minute (nu mai mult pentru ca se pierd toti nutrientii).

Separat punem ceapa in uleiul de masline, apoi adaugam spanacul bine scurs de apa. Dupa 5 minute, punem sucul de rosii si mai lasam inca 10 minute la foc mic.

Cand este gata, adaugam usturoiul maruntit si zeama de la lamaie. Eu nu am pus sare deloc, voi puteti pune dupa cum doriti.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de spanac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Chiftele de cartofi cu mancare de spanac