Mancare de rosii cu ciuperci la cuptor

de - Andreea - in Mancaruri de legume, 23 Aug 2014 | 27854 vizualizari

 

Cui nu ii plac ciupercile?Eu le ador in orice combinatie.De data aceasta am incercat o reteta ce o aveam de mult pe lista de asteptare :) ... ieri i-a venit randul si ne-a placut tare mult.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr ciuperci champignion
  • 1 ceapa alba ( mica)
  • 1 kg rosii
  • 3 oua
  • 30 gr parmezan
  • 1 lingura cu unt
  • sare
  • piper
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de rosii cu ciuperci la cuptor:

Incepem prin a curata ciupercile de pielita ,le spalam si le taiem in doua pe lung apoi le feliem  ( sau doar le feliem,in functie de marimea lor ) .

Separat punem o tigaie la foc potrivit.Topim untul si adaugam ceapa curatata,spalata si tocata marunt.Lasam pana ce ceapa prinde o culoare aurie...

Adaugam ciupercile si lasam pana ce se va evapora apa de la ciuperci si se vor cali impreuna cu ceapa.

Rosiile le spalam si le feliem in felii nu foarte subtiri.

Ungem bine cu unt un vas pentru cuptor si asezam un prim strat de rosii.Presaram sare si piper.Punem apoi un strat cu jumatate din cantitatea de ciuperci cu ceapa.

Continuam cu un strat de rosii pe care presaram din nou sare si piper.Adaugam apoi restul de ciuperci.

Incheiem cu un strat de rosii( eu pentru ultimul strat am facut un mix de rosii mari si cele cherry ) si ornam cu felii de ciuperci pe margini.

Separat batem spuma ouale cu ajutorul unui tel.Adaugam parmezanul si amestecam bine.

Turnam amestecul de oua pe toata suprafata vasului.

Dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 20-30 minute.Pana ce oual s-a prins si rosiile s-au rumenit usor la suprafata.

Se serveste imediat ! 

TIPS-URI

1

Pentru aceasta reteta se pot folosi orice tip de ciuperci .

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de rosii cu ciuperci la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Mini ciuperci la cuptor cu branza de burduf