E prima oara camd gatesc si gust soia! Am ezitat, pana se ma decid in ce fel de mancare sa adaug soia. Am un oarecare handicap, cand aud soia, imi aduc aminte de vremurile dinainte de 1989:(. Dar, acum am reusit sa trec peste acest handicap, intradevar, inlocuieste carnea cu succes!
Cuburile de soia se pun la fiert in apa rece cu putina sare, ierburi provensale si usturoi presat, cca. 15 minute la foc mediu, neacoperit. Intre timp se curata prazul se taie rondele, se pune la dinstiut cu ulei de masline si putina apa, cca 10 minute la foc mic, acoperit. Cuburile de soia fierte, se strecoara, se presaza ptr a se scurge tot lichidul din ele, apoi se adauga la prazul calit. Se amesteca usor ptr a se ingloba toate ingerdientele, se adauga foaia de dafin, vinul alb demisec si se asezoneaza de sare si piper. Se mai lasa la fiert, la foc mic cca 10 minute, neacoperit, ptr a se imbina gusturile.
Pofta buna!