Este una din preferatele sotului meu, sper sa va placa.
Fasolea se pune in apa cu o seara inainte de a fi pregatita, ca sa se inmoaie.
A doua zi o punem la fiert, schimbam apa de 3 ori pentru a nu avea probleme la stomac. Scarita o taiem bucatele si o punem in fasole, ca sa fiarba impreuna. Adaugam ceapa uscata curatata (o lasam intreaga).
Timpul de fierbere nu poate fi estimat pentru ca depinde de fasole (una fierbe mai greu, alta mai repede).
Cand a fiert fasolea si a scazut mult, pregatim prajeala. Ardeiul gras si ceapa verde se curata si se taie marunt. Morcovii se dau pe razatoare. Se pun toate la prajit intr-o tigaie in care am pus o lingura de ulei. Cand s-au rumenit putin, punem pasta de tomate si sare dupa gust.
Combinam prajeala cu fasolea si mai lasam la foc aproximativ 10 minute. Adaugam la final usturoiul tocat marunt, marar si leustean.
La servire, se poate orna cu frunze de patrunjel.
Pofta buna!
1
Nu puneti sarea in fasole la inceputul pregatirii pentru ca va fierbe mai greu.