Mâncare de fasole boabe

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 11 Apr 2012 | 10863 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g fasole cu bobul mare,
  • 1 ceapă mare,
  • 3 linguri ulei,
  • 1 linguriță boia dulce,
  • 1 linguriță boia iute,
  • 1 linguriță cimbru,
  • 500 ml suc de roșii,
  • 1 frunză dafin,
  • o legătura mărar,
  • sare.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mâncare de fasole boabe:

Fasolea se pune în apă rece de seara până dimineața. Dimineața se schimbă apa și se pune la fiert 30 minute în oala sub presiune și aprox 1 oră în oala normală cu capac.

Ceapa tocată mărunt se călește în uleiul încins până devine aurie. Adăugăm boiaua dulce, boiaua iute și cimbrul și le călim 2-3 minute.
Stingem cu sucul de roșii. Adăugăm fasolea boabe fiartă și o frunză de dafin. Dacă doriți mai mult sos puteți adăuga si din apa în care a fiert. Lăsăm la foc potrivit pentru aprox 15 minute. Adăugăm mărarul tocat mărunt și condimentăm cu sare.

Servim cu murăturile preferate - castraveți, gogonele, gogoșari etc.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mâncare de fasole boabe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Gogoși pufoase de post - Rețeta gustoasă și vegană

ieri la 09:29

Taci și înghite - Rețeta tradițională românească plină de savoare

pe 14.11 la 10:41

Clătite Dubai - Răsfățul delicios cu savoare orientală

pe 13.11 la 09:37

Chifteluțe marinate - Rețeta bună ca la mama acasă

pe 12.11 la 10:23

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1266 puncte

vasimur

1181 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Panacris

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sarmale cu pasat si ciuperci