Bine v-am regasit,sper sanatosi si frumosi,asa cum v-am lasat inainte de mica vacanta de Paste,care a trecut prea repede!:)
Pentru ca mi-au ramas castraveti murati din toamna, mi-am adus aminte de o mancarica gustoasa pe care o pregatea mama mea cand eram mica si o adoram.Inmuiam dumicati de paine taraneasca in sosul acrisor si era un deliciu.
Se prepara repede si cu putine ingrediente,mai ales daca aveti castraveti murati la butoias.
Ingrediente pentru 6-8 persoane:
Lasam castravetii in apa ,intepati din loc in loc cu varful unui cutit,pentru 2-3 ore(depinde cat de acri sau sarati sunt). Apoi,castravetii se feliaza nufoarte subtire . Copanele de pui, spalate foarte bine, se sareaza si se pun la prajit in putin ulei doar pana prind culoare. Intr-o cratita adaugam 50 ml ulei si calim ceapa,adaugam castravetii feliati si amestecam,lasam la capac pentru 10 minute.Turnam 500 ml apa fiarta si lasam sa fiarba pana ni se pare ca sunt aproape moi.Adaugam condimentele, rosiile si le lasam si pe ele sa fiarba 5 minute, apoi adaugam copanelele de pui si usturoiul tocat. Amestecam usor si punem capacul la cratita pentru inca 10 minute. Presaram patrunjel si servim cu paine taraneasca.!
Pofta buna!