Mancare de cartofi cu porumb si carnati

de lia maria in Mancaruri de legume, 19 Ian 2011 | 6961 vizualizari

 

O mancarica de care nu te mai saturi…atat de buna e !

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi
  • 1 conserva boabe de porumb
  • 250g carnaciori afumati
  • 2 morcovi
  • 1 telina
  • 1 pastarnac
  • 1 ceapa
  • 1 lingura ulei
  • 1 legatura frunze de patrunjel tocat
  • 1 legatura frunze de marar tocat
  • Sare
  • Piper
  • ½ lingurita chimen macinat  
  • ½ lingurita tarhon uscat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de cartofi cu porumb si carnati:

Taiem carnaciorii in felii si-I punem la fiert in putina apa sa dea doua trei clocote, scurgem apa, punem alta si mai lasam dinnou sa de-a doua trei clocote, dupa care ii golim intr-o sita la scurs.

Curatam cartofii si ii taiem in cuburi. Zarzavatul curatat si spalat, il dam pe razatoare. Ceapa o tocam marunt.

Incingem intr-o oala uleiul, adaugam ceapa si zarzavaturile, apoi cartofii, calim totul 2-3 minute. Deschidem conserva de porumb, trecem boabele, sub un jet de apa, le scurgem si le adaugam peste legume. Tot acum punem carnatii, chimenul,tarhonul, sare, piper si acoperim cu apa doar cat sa le acopere. Lasam sa fiarba 30’, adaugam mararul si patrunjelul tocat si oprim focul.

Merge de minune impreuna cu muraturi. Eu am servit cu gogosari cu struguri.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de cartofi cu porumb si carnati" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de fasolica uscata cu carnati si afumatura