Mancare de bame cu carne de pui

de Doinavar in Mancaruri de legume, 26 Feb 2013 | 13341 vizualizari

 

Acum, dupa ce am pierdut-o pe mama, mi-am amintit de una dintre mancarurile ei preferate. Nu am mai mancat bame de multi ani, de cand n-am mai mers la bunici, la Buzau. Tin minte ca acolo se vindeau in piata 5 lei suta. Nu suta de grame, suta de bucati. Sau se mai vand insirate pe ata, la metru, proaspete sau uscate. M-am bucurat cand le-am vazut in oferta la Kaufland. Imediat m-am dus si am cumparat. As fi vrut sa fie un pic mai mici, dar au fost bune si asa. Au iesit nemaipomenite. Le-am preparat cu carne de pui.

 

INGREDIENTE

  • 500 g bame
  • 350-400 g carne de pui
  • 2 cepe nu prea mari
  • 250-300 g rosii
  • 1 legatura marar + patrunjel
  • 4 linguri ulei de masline
  • 2 lingurite baza pentru mancaruri (pui/ciuperci)
  • 2 linguri de ketchup
  • 2-3 lingurite faina alba
  • sare, piper, maghiran, rozmarin, cimbru, paprika, 2 foi de dafin (condimentele dupa gust)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mancare de bame cu carne de pui:

Curatati morcovul si cepele, taiati coditele bamelor, dar nu prea adanc, ca sa nu le crestati pentru ca vor iesi semintele la fiert. Secretul este sa ramana intregi.

Puneti la calit intr-o craticioara, in ulei, morcovul feliat si ceapa taiata pestisori. Dupa cateva minute, adaugati bamele intregi si caliti in continuare, la foc mic, 4-5 minute. Adaugati apoi carnea de pui taiata bucati nu prea mari, baza pentru mancaruri, rosiile curatate de pielita si taiate bucati (daca nu aveti rosii puteti folosi 300 ml suc de rosii), ketchup si apa cat sa acopere bamele.

Lasati sa fiarba la foc mic cu capac 25-30 minute. Desfaceti faina in putina apa si adaugati totul peste mancare. Condimentati dupa gust. Mie imi place sa pun un praf de zahar si 2 lingurite de otet. Lasati sa mai dea 2-3 clocote, adaugati verdeata tocata si este gata.

Se serveste calda, dar este buna si rece. Se poate servi si cu garnitura de orez, daca doriti. Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mancare de bame cu carne de pui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

adry88 1

26.02.2013, 17:09

gaby_gabytza 1

26.02.2013, 17:43

bun

laura_n 1

26.02.2013, 18:54

chiar ca nu am mai papat de foarte mult timp tare mult imi plac

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

Mini rulouri cu dovleac - Reteta gustoasa de post

de RODIMUR 8

pe 12.12 la 22:27

Salată de boeuf - Rețeta clasică perfectă pentru masa de sărbători

pe 12.12 la 11:50

ULTIMELE COMENTARII

Valind

Booked Coral Villa through https://coral.aktis.villas and everything went perfectly! The site is convenient, the registration process took only a couple of minutes. The villa turned out to be even better than on the photo: spacious rooms, stylish interior and stunning ocean view. Especially liked the pool and the private access to the beach. I recommend this site for those who appreciate comfort and reliability.

Beachfront Villa

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Fasole cavalereasca