Pentru mine mancare pentru copii inseamna mancare cu mazare, caci era preferata mea in copilarie. Tin minte ca o ajutam pe mama sa culeaga mazarea. Desigur, pe atunci mazarea era mai naturala, asa ca puteam manca lejer 2-3 portii.
Punem uleiul la incins si taiem marunt ceapa, apoi feliem morcovul.
Cand s-a incins uleiul, calim pentru aprox. 5 minute ceapa, apoi o acoperim cu apa.
Cand fierbe, adaugam mazarea si morcovul, sare, piper si mai adaugam apa cat sa le acopere.
In principiu, trebuie sa stea cam 40 de minute la fiert, dar gustati din cand in cand, pentru ca depinde de soiul de mazare: unele fierb foarte repede, iar altele mai greu.
Se fierbe la foc mediu.
Cand este aproape gata, punem 2 linguri de bulion peste mazare. Apoi facem un sos intr-o cescuta din: 1 lingurita (cu varf) de faina si completam cu apa, le amestecam si le punem prin strecuratoare (pentru a evita cocoloasele) peste mazare. Amestecam bine sa se omogenizeze sosul. Lasam 2-3 clocote, sa se ingroase sosul. Luam focul si adaugam verdeata proaspata tocata marunt.
Pofta Buna!
Daca va plac retetele mele, le puteti gasi si pe blogul meu.