Am preparat ceva simplu si gustos, am primit nota 10 de la minunata mea familie, pacat insa ca eu nu am putut gusta, dar nu conteaza, mai un pic si o sa pot si eu. Eu va dau ingredientele pentru 3 persoane.
Se pune apa la fiert impreuna cu cartofii curatati si taiati, cand cartofi sunt fierti ii scoatem si intr-un bol separat se zdrobesc, in apa de pe foc adaugam putina sare, dupa care incepem sa incorporam faina de malai. Cand mamaliguta este gata adaugam cartofii zdrobiti si amestecam sa fie bine incorporati apoi ne pregatim o tava de copt prajitura, eu am folosit rotunda, deoarece aia mi-a fost ce-a mai mica, o ungem cu unt. apoi turnam mamaliguta in tava si o lasam la rece.
Preparearea sosului: am pus carnea macinata intr-o tigaine cu cipercile taiate, am pus o canita de apa in loc de ulei, de ce am facut asta?! din cauza ca am regim, daca doriti voi puteti folosi ulei, le-am lasat la foc 5-10 min dupa care am adaugat ardeiul taiat marunt, ceapa taiata marunt, un pic de patrunjel, si minunatele condimente pentru carne tocata, sare, piper, au mai stat apoi pe foc 5 min.
Mamaliguta s-a racit, o punem frumos pe o tava sau o farfurie rotunda, se intoarce asa frumos ca o prajitura, si deasupra ei se pune minunatul sos. Pofta Buna !