asa ne place noua mamaliguta....mama, mama, si o facem in fel si chip.Aseara am gatit -o cu sosulet rustic, cu cotoias de gaina de la tara, totul bio :)
Am spalat bien cotoiasele si el-am pus intai la fiert in apa cu sare.Apoi am spalat, curatat si tocat legumele, morcovul l-am dat pe razatoare si grauntii de usturoi iar restul la cutit marunt.Apoi le-am pus la calit in puti ulei si am adaugat dupa 5 minute si pasta de rosii cu ardei.Apoi am adaugat putina zeama din cratita unde fierbeau cotoaiele si am mai lasat putin sa se inabuse.Am pus spre sfarsit sare din sac si piper negru boabe zdrobite in piua impreuna.
Apoi am adaugat un pic de ulei peste cotoaie cand a scazut apa cat sa se rumeeasca putin.Apoi le-am adaugat alaturi de sos si am mai lasat putin pe foc sa se amestece aromele.
Am pregatit mamaliguta in stilul clasic, respectiv am fiert apa cu sare si cand a dat clocot am adaugat malaiul in ploaie amestecand mereu.Puteti face intr-un tuci sau daca aveti ca mine tigaia Doubletta e foarte buna ca se si curata usor.Spre sfarsit adaugati si uleiul si mai amestecati. Puneti malai atat cat vreti sa faceti de vartoasa, eu am pus cam 1 /3 din punga ca am facut decat pt.noi 2.
Serviti mamaliguta cu sosuletul in mijloc si cu cotoisaul de gaina rasfatandu-se deasupra.Pofta mare!