Mamaliga in straturi

de Rocsi in Porc, 11 Feb 2014 | 39328 vizualizari

 

O mancare traditionala ce are un mare succes atat la cei ai casei cat si la musafiri, garantez ;)

 

INGREDIENTE

  • Pentru mamaliga:
  • 700 ml apa
  • sare
  • malai
  • Pentru straturi:
  • 12 bucatele carnati din untura
  • 300 gr branza de oi
  • 3 oua
  • 50 gr cascaval
  • 1 cub unt
  • sare
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga in straturi:

Prima data pregatim mamaliga:

Punem apa la fiert cu sare si o lingura de malai. Cand da in clocot turnam malai in ploaie, amestecam continuu cu un tel, lasam sa fiarba bine apoi o luam de pe foc. Mamaliga trebuie sa fie mai moale.

Ungem un vas de ceramica cu unt. Punem un strat de mamaliga si il nivelam, apoi jumatate din branza si jumatate din carnati. Venim iar cu un strat de mamaliga, iar branza si restul de carnati. Peste radem cascavalul, apoi spargem 3 oua, dar incercam sa le punem in colturi diferite sa nu se uneasca.


Presaram putina sare peste oua si introducem vasul in cuptorul incins la o temperatura potrivita. Cand ouale sunt patrunse si deasupra este prinsa o usoara crusta scoatem vasul din cuptor.

Servim cald si bineinteles cu un paharel de vin alaturi ;)

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga in straturi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

pe 09.10 la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

pe 09.10 la 10:27

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]