Malai dulce

de Corinuta in Prajituri, 8 Aug 2010 | 19653 vizualizari

 

E un desert rustic, inspirat tot de pe site-ul lui Adi Hadean: http://www.adihadean.ro/2009/09/malai-dulce-desert-rustic-din-lendovciois/

 

INGREDIENTE

  • 2 cani faina de malai
  • 1 cana gris
  • 1 cana faina
  • 1 praf de copt
  • 100 ml ulei
  • 1 cana lapte
  • 1 iaurt
  • 3 oua
  • 1 cana zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malai dulce:

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile impreuna cu zaharul si zaharul vanilat se mixeaza bine intr-un bol. Se adauga pe rand uleiul, laptele si iaurtul. 

In alt bol se amesteca faina, grisul, faina de malai si praful de copt, apoi cu o lingura se presara peste galbenusuri, amestecand cu mixerul la viteza minima.

Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se bat bine albusurile cu un praf de sare, apoi se adauga la aluat, amestecand usor cu telul. Se intinde intr-o tava o hartie de copt, apoi se toarna aluatul si se da la cuptor pentru aprox. 20-25 de minute la foc mediu.

Si bineinteles ca m-am jucat putin cu zahar ars....nu m-am putut abtine:)

Daca ti-a placut reteta noastra "Malai dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (16)

Corinuta 1

09.08.2010, 20:28

Danuta, eu nu tin minte sa ne fi facut bunica vreodatadesi facea multe bunatati!

Corinuta 1

09.08.2010, 20:29

Multumesc Roberta!

ionelarumpel 1

31.05.2011, 20:35

yammmy ..este delicioasa ...mai devreme am facut si io reteta si e super! ...multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

Tochitură de porc cu mămăligă -  Irezistibil de gustoasă

pe 11.12 la 11:29

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]