Makaronia tou Fournou

de deliciousflavours in Paste, 9 Feb 2012 | 10531 vizualizari

 

Pentru acest fel de mancare de origine greceasca m-am inspirat de pe http://papagheorghiu.blogspot.com, multumesc!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:  
  • 300 gr paste (eu am folosit pene)
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 300 gr carne tocata
  • 1 conserva rosii decojite cubulete (300 ml)
  • 2-3 linguri pasta rosii
  • 100 ml vin rosu
  • 1 frunza dafin
  • 1 praf nucsoara
  • sare, piper
  • Pentru sosul Bechamel:  
  • 50 gr unt
  • 1 lingura faina
  • 250 ml lapte
  • 150 gr cascaval ras
  • 1 ou
  • nucsoara
  • sare, piper

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Makaronia tou Fournou:

Fierbem pastele urmand instructiunile de pe ambalaj.

In timpul aceasta tocam marunt ceapa, pisam usturoiul si punem la calit in putin ulei de masline. Adaugam carnea tocata, rosiile cubulete, pasta de rosii, vinul, frunza de dafin si condimentam cu sare si piper. Accoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba circa 30 minute, dupa care indepartam capacul, adaugam nucsoara  si mai lasam aprox 15 min pana scade apa si se ingroasa putin sosul.

Pentru sosul Bechamel, topim untul, adaugam treptat faina amestecand in continuu. Cand are consistenta unei paste groase adaugam incet laptele, continuam sa amestecam pana se ingroasa. Luam vasul de pe foc, adaugam oul pe care l-am batut putin inainte si condimentam cu sare, piper si nucsoara. Incorporam si cascavalul ras si amestecam pana se topeste.

Intr-un vas termorezistent asezam pastele, deasupra intindem sosul de rosii si in final sosul bechamel. Dam la cuptorul preincalzit 40-45 minute, pana capata o culoare aurie.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Makaronia tou Fournou" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 500 lei
2999.99 lei
2499.99 lei

COMENTARII (20)

MIUTA 1

10.02.2012, 11:07

Suuuuper bun

deliciousflavours 1

10.02.2012, 18:36

Mersi muuult! Pupici!

Lillyan 1

29.04.2013, 22:57

O reteta buna si o mancare gustoasa.Daca vei folosi halloumi in locul cascavalului va fi mult mai reusita.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pâine cu rozmarin și fulgi de sare - Rețeta festivă pentru sărbători

ieri la 09:53

Brăduț cu ciocolată - Desertul rapid și festiv pentru sărbători

pe 16.12 la 11:18

Cozonac cu cremă de fistic - Desertul perfect pentru sărbători

pe 13.12 la 15:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1176 puncte

RODIMUR

1161 puncte

MotanLaOale

1145 puncte

mihaelar63

1103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Tagliatelle cu sunca , ciuperci si smantana