Magiun de prune

de susu in Dulceata / Gem, 23 Dec 2010 | 9697 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg prune de toamna foarte dulci
  • Scortisoara
  • Esenta de vanilie
  • Esenta de rom
  • Nuci
  • 1 lamaie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Magiun de prune:

Prunele spalate si curatate de codite le pui in apa clocotita pentru cateva minute dupa care le decojesti. Pasezi prunele pana obtii un piure. Pui la fiert intr-o cratita bine spalata si sterilizata. Spre sfarsitul fierberii adaugi zeama de lamaie. Nuca putin sfaramata si aromele. Amesteci mereu cu lingura de lemn sa nu se prinda. Acest procedeu ia foarte mult timp, cateva ore bune dar rezultatul merita. N-o sa iasa niciodata ca magiunul de topoloveni, nici la gust nici la culoare insa esentele ii dau un gust aparte si fara zahar e mult mai sanatos. Se pune magiunul in borcane bine spalate, clatite si sterilizate.

Daca ti-a placut reteta noastra "Magiun de prune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Dulceata de susine ( PRUNE ITALIENESTI)