Gem de prune

de iry-gabriela in Dulceata / Gem, 16 Aug 2012 | 4163 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 kg de prune,
  • 500gr zahar farin,
  • o lamaie
  • esenta de rom.
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Gem de prune:

Pentru inceput spalam prunele, apoi le scoatem samburii si le asezam intr-o oala. Adaugam zaharul farin si lasam peste noapte acoperita cu un capac eventual in frigider, pentru a-si lasa zeama.  

A doua zi punem prunele la fiert impreuna cu zeama de lamaie si esenta de rom (eu am ca masura capacul de la sticluta de esenta de rom, asa ca am pus 4 capacele de esenta).  

Se lasa la fiert cam 2 ore, amestecand din cand in cand, dupa care se aseaza in borcane , se pun capacele si apoi se intorc cu gura in jos pana se raceste gemul.  

Se depoziteaza in camara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Gem de prune" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

iry-gabriela 1

18.08.2012, 23:02

Lau 1

19.08.2012, 16:23

bun

gaby_gabytza 1

19.08.2012, 21:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi fierti

de Rocsi 9

ieri la 19:35

Chifle pizza - Gustarea rapidă care te va cuceri

ieri la 07:45

Ceapă roșie murată: Rețeta rapidă, perfectă pentru orice masă

pe 30.09 la 07:16

Crispy de pui în aluat cu bere - Rețeta ușoară și savuroasă

pe 29.09 la 10:26

Cordon bleu de vinete, dovlecei si zucchini – Reteta simpla, rapida si gustoasa

de vasimur 4

pe 28.09 la 18:34

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]