MADELEINE CU LAMAIE

de Roda in Prajituri, 2 Iul 2009 | 11147 vizualizari

 

Reteta simpla si foarte buna!
Marcel Proust in romanul sau "In cautarea timpului pierdut" relata despre personajul sau ca obisnuia sa serveasca aceste prajiturele la ceai, savurandu-le inmuiate direct in ceai.

 

INGREDIENTE

  • 80g.unt,
  • 100g.zahar,
  • 2 oua,
  • 1 lingurita esenta de lamaie,
  • 80g.faina,
  • 1 lingurita drojdie uscata;
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA MADELEINE CU LAMAIE:

(2 portii/24 bucati):

1.Se preincalzeste cuptorul la 150/C.Se ung cu unt 2 tavi pentru madeleine  a 12 bucati fiecare.

2.Se topeste untul  si se lasa sa se racoreasca.Intr-un castron, se bat ouale cu zaharul pana ce compozitia isi dubleaza volumul.Se adauga esenta de lamaie,faina, drojdia uscata si untul.

3.Se pune compozitia rezultata in formele de madeleine  si se coc prajiturelele pana se rumenesc.Se scot din forme si se lasa sa se raceasca pe un gratar.Acompaniaza minunat un ceai, o cacao sau o cafea neagra.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "MADELEINE CU LAMAIE" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu sos de vin și usturoi - Rețeta gourmet și ușor de preparat

pe 28.06 la 15:45

Tartă fragedă cu fistic și căpșuni - Rețeta delicioasă și simplă

pe 28.06 la 15:15

Chipsuri de zucchini cu sos tzatziki - Aperitiv grecesc savuros

pe 28.06 la 10:59

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1353 puncte

oanapl

1012 puncte

Constelatialeu

1007 puncte

RODIMUR

973 puncte

Panacris

345 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
citeste mai mult
Pe urmele gorgonzolei, una dintre cele mai apreciate brânze din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu foi de napolitana, caramel si nuca